Steekkaart, van Cauwelaert

 

 

Lucas Mariën. 31 augustus 2021.

 

Zie ook:

 

De kritische en in haar omgeving vaak intellectueel-superieure hobby-detective Hilda Leynen schreef dat ‘de tweede ruiter’ op de kopie van de Rechtvaardige Rechters van Jef van der Veken ‘een opvallende gelijkenis’ vertoont ‘met Frans van Cauwelaert in zijn jongere periode’. (Hilda Leynen: De verloren Rechtvaardige Rechters. In: Wetenschappelijke Tijdingen 1979, XXXVIII, kol. 184.)

Als Leynen gelijk heeft, zou dat wel hoog-symbolisch zijn. Van Cauwelaert als (klerikaalfacistische) remplaçant van een van de rechters van Meester Jan van Eyck. Het weze me toegestaan hier een beetje reclame te maken voor het eerste deel van mijn (papieren) boek over de affaire – dat binnenkort verschijnt. Daarin meer over deze Van Cauwelaert.