Melzer. Boek Assange.

Eurykleia. 26 april 2021.

(ik moet het kort houden en me op dit moment beperken tot een signaleren:)

Over Nils Melzer, de Zwitserse UNO-diplomaat, ‘UN Special Rapporteur on Torture’, en zijn beoordeling van de toestand van Julian Assange hebben we het hier al gehad. Melzer geeft de strijd niet op en heeft pas een boek gepubliceerd:

Der Fall Julian Assange: Geschichte einer Verfolgung – Der spektakuläre Report des UNO-Sonderberichterstatters für Folter. Nils Melzer. Piper; 1. Edition (19. April 2021), gebundene Ausgabe: 336 Seiten, 22 Euro.

Naar aanleiding van dat verschijnen plaatst Melzer ook een stuk op Telepolis:

https://www.heise.de/tp/features/Fall-Assange-Deutschland-zwischen-Appeasement-und-Komplizenschaft-6024019.html?seite=all

Bekijkt u ook nog eens – en verspreid het signalement van- het filmpje collateralmurder.wikileaks.org waarvan de publicatie de Amerikanen zo razend maakt; van de moordenaars werd er geen een verontrust – zoals blijkt uit Melzers artikel.