Dikè: staken uithouden.

Van: Eurykleia. Begin juli 2020.

 

…als ik zoiets lees! Ik ben niet zo goed thuis in die dingen, en mijn platonische vriend Jos beweert dat homoseksueel gedrag e.d. ook in België zonde blijft, zij het ook niet zo erg als in Polen. Maar in Polen dus werd de transseksueel Elzbieta Podlesna pas tot twee jaar gevangenis veroordeeld. Stapje voor stapje worden de burgerlijke vrijheden daar op die manier onderdrukt. Zo ziet de her-christianisering van Europa eruit waarover de Poolse premier in het Europees parlement mocht komen orakelen cfr. Oma’s Politieke Tribune en Tanden en Klauwen. Ik hoop dat Jos mij niet wil proberen te bekeren en een moeder aan de haard van mij maken. Die vieze Pool, een paus of twee geleden, die ging er niet alleen prat op een einde te hebben gemaakt aan de de Russische revolutie, hij wilde ook de Franse revolutie liquideren en terug naar vóór de verlichting.

Het volgende schrijf ik letterlijk af uit een stuk van Elias Dehnen over die Elzbieta in Der Freitag (editie 28/2020. 9 juli 2020):

‘Elzbieta Podlesna had vorig jaar geprotesteerd tegen homofobe uitspraken van vertegenwoordigers van de katholieke kerk. Ze verspreidde een foto van de beroemde zwarte Madonna met een aureool in de vorm van een regenboog. Daar voegde ze een verklaring aan toe volgens welke de maagd Maria in tegenstelling tot de  katholieke kerk alle mensen liefheeft en accepteert. Daarna kreeg Podlesna veel haat te verduren. Ook officiële, niet-commerciële media verweten haar, religieuze gevoelens te hebben gekwetst. Ze werd aangeklaagd op grond van de blasfemie-paragraaf. Het openbaar ministerie besliste nu, na een jaar, dat ze “wegens openbare belediging van religieuze gevoelens” voor twee jaar de gevangenis in moet.’

Om te laten zien dat het niet verkeerd is “religieuze gevoelens” te kwetsen zal ik, Eurykleia, eens een van die Poolse heilige maagden uit het internet uitzoeken, met een broekje ‘zonder bodem erin’ en daar maak ik dan een katholiek kunstwerk van en zet het op deze website.