LiteraLeaks (10)

Agente Melissa Baghijn (CIA & Opus Dei) geeft raad aan de nieuwe CIA-chef Gina Haspel.

 

 

Dear Gina,

als agente van de CIA en Opus Dei die speciaal is belast met het uitvorsen van Het Paradigma richt ik me tot jou als geestesverwante en toekomstige chef – niet alleen van mij, maar van heel onze prachtige CIA.

Aangemoedigd door de soevereine manier waarop je op lastige vragen van een parlementslid hebt geantwoord – door je drukke bezigheden ben je dat natuurlijk al vergeten: hier is het te vinden:

 

 

Aangemoedigd dus – de eigenlijke reden waarom ik je schrijf is het nieuws dat jij geen gewone folteraarster was. Je werkte niet alleen doelgericht, tot je antwoorden kreeg, maar meer dan dat:  je genoot van je werk en Bloedige Gina genoemd werd. 

Ik ben niet zo begaafd voor het schrijven van gewaardeerde politieke tribunes als mijn aartsvijandin Eurykleia, van wie gezegd wordt dat ze een nog steeds jeugdige oma is. Dat kan trouwens worden nagelezen op een gezaghebbende website – dus iedereen gelooft het. Ik daarentegen ben een vrouw van weinig woorden, meer tot actie geneigd, en om die reden verbaast het me ook dat onze agency bij het reactiveren van middeleeuwse technieken zich maar steeds blijft doodstaren op die waterboarding. Ik zou bijgevolg uw aandacht willen vragen, dear Gina, voor het doorzagen (cfr. de illustratie) en zelfs voor het Verbeterde Doorzagen – een uitvinding van mijn bescheiden persoon. (Op de foto hierboven heb ik – in operatieve vermomming – net een Palestijnse baby doodgebeten; het zal je niet ontgaan zijn dat jij en ik dezelfde voorkeuren hebben en je niet verbazen dat de collega’s mij soms ook  Bloedige Melissa noemen!)

 

 

Maar met zo’n begripvolle chef als jij ongetwijfeld zult worden, dearest Gina, kan ik eindelijk ook mijn uitvinding van het ‘Verbeterde Doorzagen’ presenteren. Bij het onverbeterde doorzagen – we kunnen gerust spreken van het primitieve doorzagen – ontstaat alras het nadeel dat de ondervraagde, zozeer onder de indruk van de gebruikte techniek, geheel verstomt en de gevraagde inlichtingen definitief niet meer geeft.

(Oei Gina, daar roept mijn echtgenoot dat het verse Russenbloed voor het avondeten aan het aanbranden is. Tot heel binnenkort. Gauw nog een afbeelding – vanzelfsprekend van het onverbeterde, primitieve doorzagen – ik wil je ook nieuwsgierig maken. En… doen watertanden.)

 

 

 

Liefs,

Melissa Baghijn.