Henry Koehn als fotograaf (9)

januari 2018. Coralie Coloratuur

 

De zevende juli 1940 was een zondag.

Deze foto’s zijn blijkbaar genomen aan de kerk van Kasterlee. Waarschijnlijk heeft Koehn een paar kerkgangsters aangesproken voor of na de mis.

 

 

 

 

Hij heeft zich blijkbaar geïnteresseerd voor de zondagse muts van deze vrouw.

 

 

De vrouwen die model stonden zien er niet echt verheugd uit. Durfden ze niet te weigeren om te poseren?

Het was natuurlijk oorlog en een Duitser was in hun ogen een Duitser – al zal de beminnelijke Henry Koehn ook in dit geval wel erg vriendelijk zijn geweest. Maar alleen al dat uniform, dat hij die hele oorlog altijd aan had, met koppel en grote kepi enzovoort…

Was hij zelf ook niet helemaal op z’n gemak? De compositie van deze foto’s schijnt slordiger te zijn dan we van hem gewoon zijn – wij hebben ze nog wat bijgesneden. Was hij misschien bang dat zijn modellen zouden weglopen?