Henry Koehn als publicist (1).

juni 2016. Coralie Coloratuur.

 

In mijn bijdrage ‘De legende Koehn (ii)’ van maart 2016 vermeld ik de activiteiten van Henry Koehn als publicist. En hoewel een van de vuistregels die mijn leven bepalen luidt: onderschat nooit het archief – bedoeld is vanzelfsprekend het Archief Rechtvaardige Rechters – heb ik toen verzuimd daar doelgericht in te zoeken. Er wordt trouwens van verschillende zijden op aangedrongen om die vuistregels te publiceren, zodat ze ook ten goede zouden komen aan de hedendaagse jeugd. Ik aarzel nog. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. ‘Onderschat nooit het archief’ is een van de kortste levensregels, maar er zijn er ook van vier-, vijfhonderd bladzijden bij. Het moet zeker nog bemediteerd worden en groeien. Hier dus een eerste artikel van Henry Koehn. Het komt uit de Hamburger Woche van 23 februari 1935.

Text und Bilder zijn van Henry Koehn, staat er. De foto’s zijn afkomstig van een gemicrofilmde versie van dat weekblad in de universiteitsbibliotheek van Hamburg, door Lucas daar vijftien jaar geleden besteld. Hij wil die bibliotheek en haar personeel op deze plaats bedanken.

 

Koehn als publicist [1] AKoehn als publicist [1] B

Koehn als publicist [1] A

Koehn als publicist [1] B